Парламентарната комисия за НДК излиза с доклад за работата си

Очаква се временната комисия, която разследва НДК заради средставата за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, да излезе с доклад.

Вчера депутатите изслушаха вицепремиерът Деница Златева, която отрече върху нея да е упражняван политически натиск за оставането на Мирослав Боршош на поста директор на комплекса и обясни, че една от причините й да не освободи Боршош е за да гарантира приемственост.

самият Боршош не се яви на изслушване пред комисията, но изпрати писмо, в което като аргумент изтъква съмненията си за добросъвестната работа на комисията, както и че вече му е повдигнато обвинение.

Настоящият директор Ангел Митев представи информация за състоянието на дружеството и как са изразходвани 17-те милиона лева, отпуснати от правителството.

Членовете на комисията единодушно решиха да предложат Сметната палата да извърши одит за разходването на средствата в НДК.

Последното заседание на комисията ще бъде на 25 юли. Тогава ще бъде обсъден докладът за дейността й, който ще бъде внесен за гласуване в пленарна зала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България