Парламентарните сесии ще се откриват с химна

парламент

Заседанията на Народното събрание, с които се откриват парламентарните сесии, ще започват с изслушване на химна на Република България. Това решиха депутатите от Правната комисия, които обсъдиха промени в парламентарния правилник, предаде БНР.

Комисията отхвърли предложението на Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов химнът да звучи в началото на всяко заседание, с което започва пленарната седмица.

Правната комисия реши още в парламентарния правилник, изрично да бъде записано, че Великденската ваканция на парламента, ще започва от Разпети петък. Тя ще продължава 10 дни, както и досега.

Депутатите отхвърлиха предложението на колегата си Велизар Енчев, да отпаднат както Великденската, така и Коледно-новогодишната ваканция, която е от 21 декември до 10 януари.

Въпреки оживените спорове в комисията, депутатите приеха допълнението в правилника, според което, законопроектите с мотивите към тях, ще се внасят до председателя на Народното събрание, заедно с предварителната оценка на въздействията им. Тя ще става по специална методология.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика