Парламентът е домакин на дискусия за борбата за финансирането на тероризма

Снимка: Архив

Народното събрание ще бъде домакин на дискусия на тема „Борба срещу финансирането на тероризма – от законодателство към практика”. Тя е организирана съвместно от депутатите в Европейския парламент Емил Радев и Филиз Хюсменова и председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще открие форума на 22 юни 2018 г., от 9.30 часа в зала „Изток“.

С приветствия към участниците ще се обърнат председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, Филиз Хюсменова – член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент, Емил Радев – член на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Специалната комисия по тероризъм и на Специалната комисия за финансови престъпления, данъчни измами и избягване на данъци в Европейския парламент и главният прокурор Сотир Цацаров.

Ключово изказване ще направи председателят на Специалната комисия по тероризма в Европейския парламент Натали Гризбек. По темите на форума – „Превенция на финансирането на тероризма“ и „Разследване на финансирането на тероризма“ са поканени да говорят Петър Андронов, председател на УС на Асоциация на банките в България, Георги Костов, директор на Агенция „Митници“, Димитър Георгиев, председател на Държавна агенция „Национална сигурност“, Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи, Иван Гешев, административен ръководител на Специализираната прокуратура и Мариета Неделчева, и.ф. председател на Специализирания наказателен съд.

В дискусията ще участват депутати, представители на държавни институции, експерти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България