Парламентът одобри окончателно обезщетението за полицаите, неполучили униформи

Снимка: Архив

Парламентът реши окончателно на служителите в МВР да бъдат изплатени униформите, които те не са получили. Това стана с промени на второ четене в Закона за МВР, които бяха приети без дебат в пленарна зала.

На служителите на МВР, на които не е осигурено униформено облекло и са имали право на такова за годините от 2011 до 2015 година ще бъде изплатена левовата му стойност. Промените влизат в сила със заповед, която се издава в срок до един месец от влизането в сила на Закона за МВР. Мярката ще струва на бюджета 30 милиона лева.

"Благодаря на Министерство на финансите, Министерство на вътрешните работи и на всички колеги от всички парламентарни групи, които участваха във вътрешната комисия по тези законодателни промени и пълният консенсус, който постигнахме, както с колегите от БСП, ДПС, "Воля", ОП и ГЕРБ, и смятам, че когато е по тема "Сигурност" даден законопроект, трябва да се гласува по този начин", каза председателят на вътрешната комисия Цветан Цветанов.

Прогнозната стойност на сумата, която ще бъде изплатена на полицаите, е някъде около 29 млн. лева. Това каза пред журналисти зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. По думите му по всяка вероятност сумите за униформи ще бъдат изплатени на служителите заедно с възнагражденията им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България