Парламентът освободи Делян Добрев като член на временната анкетна комисия за АЕЦ "Белене"

Парламентът освободи Делян Добрев като член на временната анкетна комисия по проекта АЕЦ „Белене“, мястото му заема Станислав Иванов.

Народното събрание на основание чл.79 ал.1 и ал.3 от Конституцията на Р България и ал. 3 от Правилника за организация на дейността на НС реши, че освобождава Делян Александров Добрев като член на временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решение и действие по проекта АЕЦ „Белене“ за периода от 2006 до края на месец септември 2016, довели до възникване на огромни задължения за българската страна и избра Станислав Стоянов Иванов за член на временната анкетна комисия.

Проектът за решение за промяна в състава на временната комисия, направено на ПГ на ГЕРБ бе прието с 82 гласа „за“ и 1 „въздържал се“. Цвета Караянчева от ГЕРБ обясни, че е подадено заявление от народния представител Делян Добрев, въз основа на искането на главния прокурор за снемане на имунитета му и в последствие на писмения му отказ от него, в което той изразява желанието си да бъде освободен като член на временната анкетна комисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика