Парламентът отложи гласуването на докладите за дейността на съдилищата заради отсъствието на Лозан Панов

Парламентът отложи точката от дневния ред по отчета на съдилищата за миналата година заради отсъствието на председателя на ВКС Лозан Панов. 120 депутати гласуваха "за" отлагането, един беше против, а петима се въздържаха, предаде "Канал 3".

Искането за отлагането беше на ДПС, откъдето изразиха възмущението си, че един от тримата първи в съдебната власт неглижира парламентаризма по такъв начин.

"Председателят на ВКС за пореден път демонстрира явно неуважение", скочи зам.-шефът на правната комисия Хамид Хамид.

Той обяви, че Панов пратил хабер до Председателския съвет тази сутрин, че не може да се яви в Народното събрание, защото имал важна среща.

"За какви важни срещи говорим, когато този човек трябва да е тук и трябва да отговори на въпроси и да докладва за дейността на съдилищата?!", изригна юристът от ДПС.

"Моля, отложете точката", призова той и парламентът прие предложението. Преди това шефът на правната комисия Данаил Кирилов обяви, че от НС ще потърсят Панов, ако може да дойде днес по-късно, ако не точката от дневния ред ще остане за друг ден.

Останалите висши представители на съдебната власт присъстват за отчетите си в пленарната зала, където се намират представляващият ВСС Боян Магдалинчев и главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика