Парно в районите, засегнати от аварията, ще има чак утре

Парното за районите на София, в които не работи, ще бъде пуснато през утрешния ден, тъй като в момента системата, която захранва "Младост"-ите основно се пълни с течност, съобщи изпълнителният директор на "Топлофикация София" Георги Беловски по време на заседание на Столичния общински съвет.

Беловски разясни, че до довечера системата ще бъде напълнена с течност и очакванията на дружеството са през нощта да започне подаването на топлинна енергия към сградите. Относно компенсирането на клиентите на дружеството няма да заплащат услуга на Топлофикация за времето в което не са я получавали.

Те ще могат да предявят и претенции за обезщетение за периода след 48 ч., който е законовият срок за отстраняване на аварията, обясни Беловски. След като бъде направен анализ на ситуацията по отношение на това с кои сгради е имало просрочване на тези 48 ч., като това ще стане чрез доказване със съответните електронни устройства, които "Топлофикация" има и се докаже, че до определен район или сгради е доставена топлинна енергия или не, тогава този доклад ще бъде представен пред Столичния общински съвет. Той ще вземе решение за начина, по който клиентите ще бъдат обезщетени, защото размерът на обезщетението не е фиксиран в общите условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България