Партиите в Търново трескаво редят листи

Партиите във Велико Търново вече трескаво редят листите за предстоящия вот.

Четирима социалисти от старата столица ще се състезават за място в кандидатската листа на БСП за предсрочния парламентарен вот. Областният и общински председател на партията Валентин Ламбев събра подкрепата на 120 от делегатите на общинската конференция, която се проведе преди два дни. Членът на националното ръководство Весела Лечева получи 116 гласа, депутатът в 42-то и 43-то Народно събрание Мариана Бояджиева е фаворит за 114 от присъствалите на събранието. 34-годишният кмет на великотърновското село Дичин Николай Теодосиев, който не е член на БСП, има одобрението на 63-ма от делегатите за кандидат от гражданската квота. Предстои номинациите да се обсъдят на заседание на Областния съвет на БСП заедно с издигнатите в останалите девет общински структури.

Общо 14 души  бяха посочени  от основните партийни организации на БСП в община Велико Търново. Това са д-р Анета Маноилова, областният лидер Валентин Ламбев, учителката Валентина Стойнева, университетският преподавател Венка Кутева, членът на ИБ на БСП Весела Лечева, бизнесменът и зам.-председател на общинския партиен съвет Димитър Чолаков, зам.-председателят на Младежкото обединение Красин Каракоцев, депутатът Мариана Бояджиева, археологът Мирко Робов, журналистът Михаил Михаелв, кметът на Дичин Николай Теодосиев, Симона Лазарова, юристът общински съветник  Стефан Стефанов, офицерът от резерва Тошко Тодоров. За представител в гражданската квота от организация „Феникс” бе издигнат световноизвестният изпълнител Теодосий Спасов.

По-късно Мирко Робов, Валентина Стойнева, Димитър Чолаков, Стефан Стефанов и Анета Маноилова си направиха самоотвод.  За Симона Лазарова  беше гласуван отвод, тъй като тя повече от една година живее и работи в чужбина.

За листата на ГЕРБ пък усилено се спрягат имената на председателя на Общинския съвет в болярския град Венцислав Спиридонов, както и на зам.кметът на Община Велико Търново проф.Георги Камарашев.

Областната структура на ДПС подготвя листа от 16 души, а водач ще е досегашният депутат Камен Костадинов.  "Решението той да е начело е единодушно. Листата ще е балансирана. В нея ще бъдат включени млади хора, както и представители на женски дружества", каза пред "Труд" областният лидер на ДПС Гюнай Далоулу.

Известният великотърновски адвокат и общински съветник Николай Илчев вероятно ще е водач на листата на АБВ. Говори се, че тя ще е от 12 души и ще бъде официално представена след около десетина дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони