Партньори на коалицията: Подкрепяме "АБВ-Движение 21" заради водачи като ген. Михо Михов

"Подкрепяме коалиция "АБВ-Движение 21" заради водачи на листи от народни представители като генерал Михо Михов. Той носи гена на истински родолюбец, който защитава българския народ и достойнството на армията", с тези думи към водача на кандидат-депутатската листа в 16 МИР Пловдив-град се обърна председателят на Движение за социален хуманизъм и ексдепутат Александър Радославов по време на среща дискусия в Дома на културата "Борис Христов".

По време на форума за националната сигурност и външната политика ген. Михо Михов подчерта, че България трябва да си отговори в кой сценарий е включена, след като ЕС ще се развива на няколко скорости и по 5 сценария. Според него това ще зависи и от избора на гражданите - ако те не гласуват за политически сили, които са готови да управляват страната 4 години, и постоянно се правят избори, това означава, че държавността се е сринала. "България трябва да развие силна икономика, да гарантира по-успешно националната си сигурност и по-активно да защитава своите интереси пред Европа и света", заяви ген. Михов, който отбеляза, че с 6-6,5% е ощетен БВП на страната ни от въведените санкции срещу Русия. С оглед промените в света и бежанския натиск нашата стратегия за национална сигурност има нужда от пълна преработка. За "АБВ-Движение 21" войната не е средство за разрешаване на международни проблеми, националната сигурност е приоритет, тъй като светът е на кръстопът.

По време на обиколката на генерал Михо Михов из центъра на Пловдив, той бе спрян от мъж, който чрез него поиска да благодари на Ивайло Калфин и АБВ за огромната подкрепа към децата с увреждания в Пловдив. "За нас тази помощ е безценна! Предайте на г-н Калфин колко сме признателни!", заяви мъжът, който се оказа председателят на УС на сдружение "Различни, но равни" Атанас Тавков. "Само който не се е сблъсквал с този проблем, може да остане равнодушен към него, приветствам всички семейства, които са се нагърбили и сами отглеждат децата си, колкото и трудно да е това", отговори бившият командващ армията и увери, че грижите за хора в неравностойно положение ще продължат.

На много места по Главната улица генерал Михов беше спиран от колеги, с които е работил в Пловдив и региона. Всички изразяваха радостта си, че ще бъде депутат от Пловдив и пожелаваха успех. След обиколката в квартал "Капана" водачът на листата в 16 МИР увери творческите гилдии, че той и коалицията, която представлява, ще участват пряко в подготовката на инфраструктурата с труд, средства и управленска позиция на централно и местно ниво. "Пловдив е най-подходящият град за културна столица на Европа, тук артистичният дух е не само жив, но и много активен", заяви генералът, след като видя колко е преобразен кварталът на творческите индустрии "Капана".

От разговорите с търговците на Четвъртък пазара ген. Михо Михов остана огорчен, че почти липсва родната земеделска продукция. "Навремето тези тържища бяха място, където производителите от селата край Пловдив продаваха пресни плодове и зеленчуци, а домакините се снабдяваха оттук. За жалост сега в бранша преобладават прекупвачите на вносни стоки", коментира генералът. Съживяването на българското село е жизнено необходимо не поради носталгия, а поради заплаха за нашето съществуване. В програмата на коалицията като приоритет е стимулира не и възстановяване на кооперациите, които да се обединяват за общо производство, общи доставки и т.н., с оглед създаване на конкурентоспособно българското селско стопанство.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика