Пастир би и докара до кома възрастната си приятелка

Възрастна жена е приета в кома в шуменската болница и вече седмица състоянието й не се подобрява. Пациентката от село Нова бяла река все още е с опасност за живота, каза изп.-директор д-р Димитър Костов.

"Труд" научи, че жената е на възраст около 70 г. и е била приета на 8 юли, след като е била пребита от съжителя си. Това е Билял Абилов /54 г./, който миналата седмица получи ефективна присъда за закана към полицейски служител. Наложили му наказанието след задържането за побоя.

Известно е, че той и жената са работели като пастири на селото и са живеели на семейни начала, въпреки че тя била с около двайсетина години по-възрастна от него. Във фаталния ден е била пребита от мъжа. Пред медици обаче, той разказвал, че няма нищо общо със случая. Настоявал, че върху жената е паднала врата и така е получила травмите.

Билял е арестуван и по искане на прокуратурата Районният съд във Велики Преслав му е наложил постоянна мярка задържане под стража. До момента той не я е обжалвал и остава зад решетките. Повдигнато му е обвинение за причиняване на средна телесна повреда.

Билял е осъждан, имал навика да ходи с брадва и нож.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право