Пастир попалил имущество за над 50 000 лева, за да отмъсти на работодателя си

32-годишен пастир от твърдишкото село Червенаково подпалил стотици бали за 50 400 лева, за да отмъсти на работодателя си. За престъплението Я.В. ще бъде изправен пред Окръжния съд в Сливен, съобщиха от обвинението.

Палежът е извършен на 30 септември миналата година. На тази дата сутинта пастирът извел стадо животни на паша. Употребил алкохол. Под опиянение решил да си отмъсти на работодателя, тъй като считал, че той му отправил неоснователно обвинение за кражба на животни. Още същия ден е извършен умишленият палеж. Я.В. подпалил една от балите и побягнал. Огънят се разпрострял върху останалите. Пламъците унищожили 400 бали с люцерна, 400 - със слама и 200 - със сено, които били оставени на съхранение в бившия стопански двор на селото.

Извършителят работил от близо 10 години при работодателя си. По-късно след деянието е бил задържан. При предизвикания от него инцидент са последвали значителни вреди за собственика, имало е опасност пожарът да се разпростре и върху други имоти със значителна стойност.

Първото заседание по делото е насрочено за 30 януари, допълниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право