Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило

Снимка: БТВ

Не очакваше да бъде пуснат на свобода, беше отчаян, заяви пастор Иводор Ковачев

"Определено не очакваше да бъде пуснат на свобода. Беше отчаян. Дори той самият каза, че има чувството, че е в депресия", tова каза пред БТВ пастор Иводор Ковачев, капелан на Централния софийски затвор, който през цялото време е общувал с него. "Според мен той има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило. Тежи му на съвестта, защото не е искал да го направи. Подсъзнателно се стреми да прави повече добро, за да може по някакъв начин да заличи злото, което се е случило. Това е човек, който гледа напред в бъдещето и иска да започне живота си отначало", каза още пастор Иводор Ковачев.

Джок Полфрийман не отрича това, което се е случило. Въпросът е, че иска да каже, че не го е направил умишлено и не е искал да извърши убийство, заяви пасторът.

"Аз не съм в ролята на негов защитник тук, а човек, който работи с хора. Написах това, което виждам. Аз виждах постоянство - всяка седмица се явяваше на групите, с които работя. Интерес относно етика, ценности и вяра. С това свидетелстваше, че иска нещо по-добро да се случи с него", допълни пасторът.

Вчера Джок Полфрийман напусна предсрочно софийския затвор. Там австралиецът излежаваше 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. Това стана възможно благодарение на решението на Софийския апелативен съд. Последва остра политическа реакция, а бащата на убитото момче - Христо Монов, каза, че съдът се е опозорил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право