Пати Остин пристигна за първия си концерт в България

Американската джаз и соул певица Пати Остин пристигна у нас за първата си изява пред българската публика.

Днес носителката на "Грами" ще излезе на сцената на зала 1 на НДК. Заедно с оркестъра на Класик ФМ радио и под диригентската палка на Ангел Заберски Пати Остин ще представи своя албум, посветен на джаз легендата Ела Фицджералд. Тя ще изпълни едни от най-големите хитове на Ела.

"Джазът е вдъхновен от трудно натрупания опит в живота - с много тъга, страдания, радост, щастие. И всичко това е пресъздадено чрез този музикален стил. Винаги търся светлата и хубавата страна на живота. И прощавам всички грешки. За мен това е смисълът на съществуването - да се научим да обичаме. Щастлива съм, че съм благословена с таланта да създавам музика, защото тя променя сърцата и умовете на хората.", сподели Остин пред БНТ.

„Музиката е движещата сила в света. Може да въдвори мир, може да създаде война, може да те направи щастлив или тъжен, тя е най-силният инструмент, който имаме”, това сподели джаз и соул примата пред БТВ.

„Музиката е тази, която те разплаква или прави щастлив – тя е неимоверно силна”, каза още Пати Остин.

Концертът е част от цикъла „Музиката на Америка” и е посветен на сто годишнината от рождението на Ела Фицджералд. По време на него Пати Остин ще разкаже любопитни истории за живота ѝ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура