Патриарх Неофит благослови кампанията на омбудсмана „Не хаби – дари!“

Мая Маноло и Патриарх Неофит

Патриарх Неофит благослови днес на среща в патриаршията омбудсмана Мая Манолова и кампанията „Не хаби-дари“, насочена срещу пилеенето на храни, съобщават от пресслужбата на омбудсмана. „Бъдете благословена и днес, и утре, и завинаги, заради това, с което сте се захванали да правите, защото то е добро за хората. Нека помним, че никой не е по-голям от хляба“, обърна се патриархът към Манолова.

Негово Светейшество бе категоричен, че църквата ще се включи и ще подкрепи  инициативата на омбудсмана,  която  ще се развие  през 2017 г., тъй като, по думите му, тя е напълно в духа на християнските ценности.

Патриархът направи препратка към евангелския разказ за петте хляба и двете риби, с които Исус Христос нахранил 5 000 души.

„И след като се наситиха, рече на учениците  Си  - съберете останалите къшеи, за да се не изгуби нищо. И от петте ечемични хляба събраха и напълниха дванайсет коша къшеи, останали на тия, които ядоха“, цитира той библейската притча.

Патриарх Неофит получи от омбудсмана почетния приз на институцията „Добро сърце“, с който се отличават личности и организации за добри дела.

„В днешните трудни и тежки времена на разединение и размирици,  Вие повече от всеки един заслужавате този приз. За мен е чест институцията на омбудсмана да има във Ваше лице истински съмишленик. Нека Бог Ви даде сили и търпение да ни водите по правилния път на доброто, защото Българската православна църква е опора за съхраняване на истинското родолюбие и патриотизъм, на българския национален дух, култура и традиции“, каза омбудсманът Мая Манолова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България