Патриарх Неофит: Не сме обсъждали мое посещение в Македония, но това предстои

Снимки: Цветан Томчев

Патриарх Неофит съобщи, че все още не е обсъждана визита в Македония, но това предстои.

„Засега не сме обсъждали този въпрос. Ще има обсъждания и тогава ще се реши кое как да се отрази и да се направи“, каза българският патриарх пред журналисти преди службата за Разпети Петък относно това дали се планира негова скорошна визита в Македония, съопбщи БГНЕС.

„Сега мълчим пред страданията Господни. И на вас пожелавам много духовни настроения и светли предстоящи празници“, добави той.

На 27 април, събота, за пръв път епископ на Македонската православна църква-Охридска архиепископия /МПЦ-ОА/ ще пътува заедно с българския митрополит Киприан, за да вземат Благодатния огън от Йерусалим. Те ще летят с правителствения самолет. Решението беше взето на 3 април по време на среща на митрополит Киприан с министър-председателя Бойко Борисов.

"Православните християни трябва да се вдъхновят от подвига на Иисус Христос и да го имат като пример" - това послание отправи Негово Светейшество по повод днешния празник.

„На Разпети Петък си спомняме страданията на Господа Иисус Христос и се стараем да следваме Господа в неговия трънлив път към Голгота и Възкресението. Нека да се вдъхновим от Величието на Спасителя и Неговия подвиг, за който сме честити като православни християни да го имаме като пример на живот“, обърна се патриарх Неофит към миряните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България