Патриотите пак не се разбраха за евролистите

НФСБ настоява за смяна на шефа на парламентарната група Волен Сидеров

Чуколов иронизирал евродепутат от ВМРО

Патриотите пак не се разбраха за евролистите. Това стана ясно след заседание на “Обединени патриоти”, на което присъстваха лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов, Юлиан Ангелов и Искрен Веселинов, както и зам.-председателят на “Атака” Десислав Чуколов и депутатът Николай Александров. От НФСБ присъстваха зам.-председателят на партията Валентин Касабов, Христиан Митев и Йордан Апостолов. Лидерите на “Атака” Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов не участваха в заседанието.

Фокус на разговорите беше дали патриотите ще се явят заедно на евроизборите и как ще редят листите.

“Предложен беше Петър Москов като кандидатура, ние предложихме Анастасия Мозер, Стефан Софиянски, Иван Костов - също като радетел на приватизацията в България. Ако така се води дебатът на тези съвети и се занимаваме с повърхностни теми, “Атака” няма място”, обясни Чуколов. Минути след пристигането на депутатите от НФСБ, от “Атака” напуснаха заседанието.

“Колегите от НФСБ предложиха на Коалиционния съвет промени в ръководството на ПГ на “Обединени патриоти” и от “Атака” си тръгнаха”, обясни Каракачанов.

“Атака няма нищо против да има вътрешни избори. Нелепо обаче е изказването на Ангел Джамбазки от понеделник вечерта в една от телевизиите. Той заяви, че в листите трябва да има разпознаваеми имена - попита защо да не бъде включен и Петър Москов?”, обясни лидерът на “Атака” Волен Сидеров.

Пред “Труд” Сидеров обясни, че Десислав Чуколов иронизирал евродепутата от ВМРО, предлагайки да бъдат включени Иван Костов, Стефан Софиянски и Анастасия Мозер. Сидеров изрази недоумение от изказването на Валентин Касабов от НФСБ. На Коалиционния съвет изненадващо той поискал да бъде сменен Сидеров като шеф на ПГ на “Атака” - не се справял с работата си. Подобна точка в дневния ред на заседанието нямало, основната цел била да преговарят за общо явяване на евроизборите. Това била причината представителите на “Атака” да напуснат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика