Патриотите от ВМРО: Кой стои зад „външната намеса“ в закона за вероизповеданията?

Снимка: Архив

Твърдението „Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени в закона за вероизповеданията“ дойде от външния министър на южната ни съседка Мевлют Чавушоглу в публична реч. В изявлението си в центъра за обществено образование Чавушоглу каза още, че Анкара „ден и нощ работи за интересите на турските общности в чужбина и това е един от приоритетите на външната

политика на страната“, се казва в официано изявление на ВМРО.

Ние, Патриотите от ВМРО, питаме кой и защо се меси в делата на вероизповеданията в България. Кой, защо и какви интереси гони, за да опрощава дългове и да отваря вратички за чуждо финансиране на вероизповеданията в България? Кой, как и по какви канали оказва натиск и влияние върху политическите партии и политическите процеси в България? Г-н Чавушоглу, довършете си изречението и назовете имена и партии. Не се крийте зад местоимения и неизвестни, хвърлени в пространството. Най–накрая разкрийте своите проводници на ислямизацията, радикализацията и на протурската политика. То не, че те вече не са ясни. ДПС лобираха за закона, а ДОСТ поискаха конституционна реформа, за да има турско малцинство. А г-н Ердоган наскоро внесе географски поправки в картата на Европа като разшири своите турски „сърдечни територии“. Въпросът е има ли български партии и политици, които участват в „дослука“ и поемат за изпълнение задачи от Анкара или просто Чавушоглу се опитва да впечатли избирателите. Ние, Патриотите, сме във властта не за да сме неми свидетели на подобни заигравания. Малка утеха е, че спряхме скандалното опрощаване дълговете на Главното мюфтийство.

Искаме гаранции, че българската политика е защитена от външни вмешателства. Ето защо ние, Патриотите от ВМРО, ще поискаме изслушване на външния министър Екатерина Захариева в българския парламент, за да изясним: имало ли е какъвто и да било дипломатически опит за намеса във вътрешните дела на страната ни по линия Анкара-София по темата Закон за вероизповеданията; поемал ли е представител на българското правителство ангажименти за промени в законодателството, облагодетелстващи турската външна политика. Ако не е имало официални анотации, то тогава Патриотите от ВМРО питаме следното – това, което Чавушоглу казва фалшива новина ли е, или е вдигане на завесата на задкулисието, което тече по оста Ердоган – ДПС – ДОСТ?

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика