Патриотите със съвет „очи в очи“

Снимка: Архив

Чакат номинация от НФСБ за поста на Валери Симеонов

Волен Сидеров предупреди своите, че вървят по пътя на реформаторите

„Коалиционните въпроси не е редно, дори да са дискретни, творчески, да ги обсъждаме пред медиите. Все още нямаме официално насрочен Коалиционен съвет на „Обединени патриоти”, но ще настоявам във вторник лидерите от т.нар. „малка коалиция” да разговаряме директно, „очи в очи””. Това заяви пред „Труд” вицепремиерът Красимир Каракачанов по повод на оставката на лидера на НФСБ Валери Симеонов и последвалата реплика от страна на лидера на „Атака” Волен Сидеров, че и Каракачанов трябва да си подаде оставката от правителството.

По-рано през деня Сидеров предупреди пред bTV, че коалицията „Обединени патриоти” върви по тътя на Реформаторския блок и е било грешка на лидерите й да излъчват двама вицепремиери в кабинета „Борисов 3”.

След оставката на Валери Симеонов, от НФСБ се очаква да предложат ново име с номинация за поста. Това даде да се разбере и вицепремиерът Каракачанов, който пред БНР отбеляза: „Няма как ВМРО да има министър на отбраната, „Атака” – министър на икономиката, а за НФСБ да кажем: Имахте един пост, сега го закриваме и няма да имате нищо”.

Очаква се оставката на Валери Симеонов да бъде внесена в деловодството на парламента за гласуване заедно с новото предложение от страна на „Обединени патриоти”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика