Патриотите ще подкрепят кабинет на Реформаторския блок

Патриотичният фронт ще подкрепи евентуално правителство на Реформаторският блок (РБ). Това обяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов пред журналисти в парламента след срещата с реформаторите.

Консултациите по инициатива на РБ са във връзка с обявеното от формацията намерение за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание, след получаването на третия мандат от президента в понеделник. От РБ вече заявиха, че ще преговарят с всички, без ДПС, ДОСТ и БСП. Реформаторите вече се срещнаха с ГЕРБ и обявиха, че по същество ще разговарят за мнозинство след връчването на мандата.

Първите две по големина политически партии в парламента - ГЕРБ и БСП, вече върнаха мандата, а държавният глава обяви на два пъти, че ще даде третия на реформаторите.

"Ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети", каза Симеонов.

„Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, посочи той

По думите му приоритетите са повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика