Патриотичният фронт предлага водни оръдия, газови бомби и огнестрелно оръжие срещу преселниците по границата

Патриотичният фронт внася решение за вземане на категорични мерки, свързани с риска от бежански поток. Това каза председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов.

„Рискът от не особено полезни за страната решения, свързани със създаването на бежански центрове“, допълни той. „Предлагаме това решение, което включва на първо място категорична, твърда и безкомпромисна защита на свещените български граници“, заяви Валери Симеонов.

„Искаме НС да подкрепи нашето предложение за решение защитата да бъде извършвана с употребата на всички средства, с които може да се предотврати проникването на чужди лица на нашата територия. Без коментар дали са емигранти, бежанци, икономически емигранти и така нататък“, коментира народният представител, цитиран от "Фокус".

„Преминаването на българската граница може да бъде извършвано само и единствено през контролно пропускателните пунктове, определени за тази цел“, обясни Валери Симеонов. „Всякакъв друг опит за преминаване на българската граница трябва да бъде възпрепятстван с употреба на сила, в това число използване на физическа сила, на водни струи, действия с газови средства, гранати, бомби, както и при необходимост употреба на огнестрелно оръжие“, каза още той.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика