Патрулка катастрофира при избягване на такси (снимки)

Ст.комисар Ялчън Расим също дойде на мясотот на инцидента в понеделник вечерта, за да види на място какво се е случило. Снимки: ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

Полицейски опел, пътувал към произшествие с пуснати светлини, се блъсна в стълб и пътен знак в центъра на Шумен, докато избягваше такси по пътя си. Инцидентът, който приключил без пострадали, стана минути след 20 часа вечерта в понеделник на бул."Славянски". Таксиджията виновник обаче изчезнал. На инцидента имало пешеходци очевидци.

От полицейски пресцентър съобщиха, че към 20,08 ч. бил получен сигнал за инцидент в парк "Студентски" - непознати хвърляли камъни по оградата и блъскали. Патрулка с 32-годишен водач зад волана и негов колега тръгнали към мястото. От пицата до паметника на Димитър Благоев обаче таксиметров автомобил предприел излизане и навлязъл в насрещната лента за движение при двойна непрекъсната линия. Така застанал в платното на патрулката и за да избегне таксито, тя минала максимално вдясно. Ударът се разминал, но при спиране полицейската кола поднесла и се ударила със задната си част в ел.стълб, а след това и в пътен знак. Ударът бил от страната на шофьора, но той се разминал само с уплаха, а колата с материални щети.

Пристигнали колеги на униформения го тествали с дрегер, алкохол не е отчетен, дал е и кръвна проба. Служителят има 5 г. полицейски стаж и е награждаван за добра работа, научи "Труд".

На мястото на инцидента пристигна и шефът на ОД на МВР-Шумен Ялчън Расим. Случаят е поет от следовател от окръжна следствена служба, както е по закон.

След произшествието, вместо да спре, таксито изчезнало рязко. Изпарили се и колегите му от пиацата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България