Патрулка откара Део на концерт

Катаджийска патрулка откара популярния тв водещ Деян Славчев-Део на концерт в спортна зала "Арена Шумен". Закара го лично комисар Йордан Дундаков, шеф на "Охранителна полиция" в Шумен и паркира насред залата.

Грандиозното шоу го позволяваше, защото Део дойде, за да насърчава и препитва шуменски деца, произведени в инспектори по коланите в автомобилите. В кампанията "С предпазен колан на задната седалка", която обедини усилията на Община Шумен, полицията и местни фирми, от доброволци бяха образовани над 3200 деца от първи до четвърти клас, а през уикенда те демонстрираха какво са научили.

Състезаваха се по майсторско каране на велосипеди и тротинетки, отговаряха на всякакви въпроси, свързани с пътната безопасност, а най-добрите получиха награди.

"Кампанията е провокирана от фрапиращата статистика за пътния травматизъм. Целта беше да се повиши вниманието на децата и да се изгради съзнателно отношение за поставяне на колани при пътуване в автомобилите", припомни началото Мая Блъскова от “Алкомет” АД. "Нека пазим децата, те са най-важното което имаме", призова и съсобственика в алуминиевия гигант Фикрет Индже, който уважи празника. Кметът на Шумен Любомир Христов като бивш шеф на полицията призова за пореден път всички да спазват правилата за безопасност, качат ли се в автомобили.

На финала голямата изненада беше тийнейджърският идол Дара, която се раздаде с песни и танци на сцената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България