Пашов и "Арарат" на крачка от групите

Георги Пашов, който само преди четири дни получи първа повиквателна за национални отбор на България, блесна с аситенция при победата с 2:1 на неговия „Арарат“ (Армения) над „Дюделанж“ в първи двубой от плейофния кръг на Лига Европа. Още в 22-ата минута българският бранител, който се бе включил в атаката на домакините, центрира към Маилсон Лима. На два пъти гредите спасяваха отбора от Люксембург, а вторият гол за „Арарат“ падна в добавеното време. 29-годишният Пашов е играл във всичките седем мача на отбора си в европейската кампания.

„Зоря“ (Луганск), който изхвърли ЦСКА от Лига Европа, нямаше късмет срещу „Еспаньол“ и загуби с 1:3. Мачът в каталунската столица обаче не се разви никак според очакванията на домакините. Те изоставаха на почивката, но все пак взеха ценен аванс след обрат.

Френският „Страсбург“, който отстрани „Локомотив“ (Пловдив), победи с минимален успех „Айнтрахт“, но реваншът остава отворен.

В мачовете с българско участие, „Слован“ (Братислава) с Васил Божиков се наложи с 1:0 над ПАОК. Новият тим на Божидар Чорбаджийски ФКСБ направи равенство 0:0 у дома с „Виктория“ (Гимараеш), а „Карабах“ загуби с 2:3 като гост на „Линфийлд“, но Симеон Славчев не игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят