„Паяк” тръгва по улиците в Търговище

Снимка: Архив

Репатриращ автомобил, от т.нар. тип „паяк“, за преместване на неправилно паркирали автомобили, тръгва по улиците в Търговище от понеделник. За това предупреждават водачите от местната администрация. Дисциплиниращата мярка стана възможна след проведена обществена поръчка и определен изпълнител за дейността, която цели създаване на повече ред по улиците, подобряване на безопасността и организацията на движение.

Принудителното преместване ще става след подаване на сигнал към фирмата изпълнител от инспекторите на Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности“ (СОД).

Транспортирането и разтоварването на автомобилите ще бъде на обособения паркинг на терена на бившите казарми. Той ще се стопанисва от СОД, поясняват от администрацията.

Нарушителите трябва да имат предвид, че цената за принудително преместване на колата им е 40 лв. Престоят на паркинга пък ще се заплаща по 1,20 лв. за всеки час.

Освен неправилно паркиралите превозни средства, „паякът“ ще премества и излезлите от употреба автомобили, които заемат паркоместа и тротоарни площи. По данни на контрольорите на Общината, техният брой е близо 60. Екипите на СОД монтираха информационни табели и забранителни знаци за паркиране на местата, определени от Комисията по транспорт и безопасност на движението към Община Търговище, съобщават още от кметската администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България