ПГ на БСП кани Борисов да докладва за свършеното в защита на превозвачите

ПГ на „БСП за България“ ще покани премиера Бойко Борисов в парламента да докладва за свършеното от кабинета в защита на превозвачите ни. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Зам.-председателят на групата заяви, че премиерът ще бъде поканен още в 9.00 часа в утрешното пленарно заседание. Той отчете, че българските превозвачи са били предадени през изминалата една година от българското правителство.

„Никъде освен на срещите с тях по хотели и сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград се говори едно, но там, където трябва да бъдат защитавани българските интереси, мълчат“, каза Свиленски. Той припомни, че миналият петък Народното събрание е приело позиция, с която задължава българското правителство да вземе решение и да каже какво защитава от всичките искания на превозвачите.

„Министър-председателят се задейства, срещна се с комисар по транспорт“, каза Свиленски и обърна внимание, че до вчера кабинетът не е имал предложения, позиция, не е казал какво иска. „От днес нататък, когато остават десетина дни, правителството трябва да представи своите предложения. Те няма как да бъдат разгледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които вчера започнаха да му благодарят, че те са предадени от собствения си министър и министър-председателя“, посочи Свиленски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика