Певицата Донна: От малка знам, че ще съм на голямата сцена

След ролята на младата Леа Иванова във филма „Пеещите обувки“ талантливата изпълнителка ще се появи в първия мюзикъл, правен у нас след 1989 г.

- Донна, имала си много дуетни половинки, сред които са Владо Димов, Диона, рапърите Х, Alex P и Dee, както и PavelL & Venci Venc’. По-лесно ли е да се пее в дует, или напротив?

- За моя радост с всеки, с който съм работила в колаборация, съм намирала общ език по отношение на работния процес. Естествено е, че когато си в дует, са важни мнението и идеите на партньора ти, докато в самостоятелните изпълнения си независим в това отношение. Не мога да кажа кое от двете е по-лесно. Винаги, когато творя, е удоволствие за мен!

- Скоро имаше рожден ден. Как прекара празника? Имаше ли торта и свещи с роднини и приятели или заложи на нетрадиционно празнуване?

- Да, наскоро имах рожден ден, който отпразнувах по най-приказния начин. Бях в Сицилия с любимия ми човек, който беше организирал всичко до най-малкия детайл. След като се върнах в България, отбелязах празника ми и с моето семейство, макар и с малко закъснение.

- Преди била ли си в Италия и какво ти харесва там?

- Обичам да пътувам! Посетила съм доста места по света и Италия определено е една от любимите ми дестинации. Обичам въздуха там, храната, настроението на хората, стила им на обличане, културата... В Катания бях именно по повод рождения ми ден, пътуването ми не беше свързано с работен ангажимент, но се е случвало да работя извън границите на страната ни. В Италия съм била и преди, даже преди около месец бях в Бари, Южна Италия. Много ми хареса! Горещо препоръчвам!

- Авантюристичното или рационалното мислене надделява по-често у теб?

- Определено съм авантюристична личност! Опитвам се да си създавам приключения и, да си призная, ми се получава. На моменти съм доста разсеяна, но все се утешавам, че причината за това е артистичната ми натура (смее се). Авантюристичното ми мислене надделява над рационалното, но естествено зависи от ситуацията.

- Доколко е важна за теб любовта? Трудно ли е да си популярен и да имаш стабилна връзка?

- Любовта е всичко! Тя ти дава сила, надежда, усмивка и не на последно място - смисъл! Щастлива съм, че имам стабилна връзка и съм обичана и обичаща. Със сигурност не е лесно, особено когато си под светлините на прожектора, но за моя огромна радост моето момче проявява изключително разбиране. Подкрепя ме и честно ми дава съвети, които аз следвам. Доверието е в основата на едни хубави взаимоотношения. Време е някои хора да осъзнаят, че това, което ние, артистите, правим, е професия като всяка друга. Предразсъдъците и комплексите нямат място тук, особено що се отнася до лични отношения.

- Изглеждаш ми чувствителен и нежен човек. Такава ли си в действителност, каквато си и в клипа на новата ти песен "Как стигнахме дотук?"

- Да, определено съм чувствителна и нежна. В песента “Как стигнахме дотук?” се опитах максимално да разкрия същността си. Естествено не във всеки проект можеш да бъдеш себе си, защото все пак основното на това да си артист е да се превъплъщаваш в различни образи.

- Питала ли си се някога "Как стигнахме дотук?" А някой друг питала ли си?

- Да! Случвало се е...

- Пътешественик си по душа. Кое беше мястото, което те спечели от раз и би се връщала отново и отново там, и защо?

- На прима виста ще отговоря -Тайланд. Бях буквално зашеметена от природата, културата и всичко заобикалящо ме там. Със сигурност ще посетя отново това райско кътче.

 

Д-р Тотко Найденов:

Да оглеждаме зорко стремящите се към властта

Нека да ни управляват само здрави държавници с уравновесена психика, призовава лекарят публицист

- Д-р Найденов, в предговора на новата си книга „Тежко болни водиха войната“ предупреждавате: „Ако сте жалостиви и с лабилна нервна система, не четете тази книга!“ Защо?

- Защото тя е страшна! И ще огорчи много от вас. Комунистите – заради Ленин и Сталин, националсоциалистите – заради Хитлер, сторонниците на “евроатлантическите ценности” – заради Чърчил и Рузвелт. Изнесените факти и престъпници са повече или по-малко известни. Позволих си да ги изложа на публичното внимание оголени, без маска и грим, видени през погледа на лекар-публицист, за да не ги забравяме.

- Какво е общото между воювалите световни водачи?

- Втората световна война се води от четирима тежко болни лидери, които страдат от напреднала атеросклероза и неконтролируема или зле лекувана хипертония, което често ги прави неадекватни. Двама от тях (Хитлер и Рузвелт) са и наркомани (с кокаин). Фюрера в добавка има и разрушаващ интелекта и разсъдъка Паркинсон и, може би – сифилис. Чърчил пък е и непоправим алкохолик. Параноикът Сталин е ученик и приемник на друг зловещ сифилистик в добавка с тежка атеросклероза – Ленин.

- Да си болен не е престъпление...

- Всички тези болести в съвкупност (при Хитлер – придружени и с импотенция и най-отблъскващите сексуални перверзии - несъмнено деформират психиката и характерите им и неизбежно влияят зле върху техните държавнически решения и действия, с пагубни последици върху цели народи и ужасяващо, излишно много жертви. Именно това е най-голямото престъпление във Втората световна война: зверското планомерно безполезно избиване на невъоръжени беззащитни старци, жени и деца, извършвано с огромно, нечовешко наслаждение. Така че въпросните тежко болни хора, водили Втората световна война, са отявлени престъпници спрямо човечеството, независимо как ще бъдат наричани – фашисти, комунисти или демократи.

- В тази връзка – как оценявате бомбардировките над София и други български градове?

- Старият пияница Чърчил одобрява с алкохолизирания си мозък тактиката на “тоталната война”, според която не се прави разлика между врага на фронта и народа му в тила. По-късно се присъединяват и съюзническите американски бомбардировачи. Да си припомним абсолютно безсмислените пиратски среднощни бомбардировки над българската столица и други градове, при които загиват общо 2477 невинни хора, включително и стотици заспали български дечица-ангелчета. Нашата беззащитна мила София е бомбардирана цели 11 пъти, като най-тежкото нападение е на 10 януари 1944 г. (от 200 американски бомбардировача на обед и 80 британски – през нощта). След извършения „героичен подвиг“ над беззащитните и напълно невинни хора, английският премиер самодоволно възкликва: “Отлично!”, и храбро се заканва на нищо несторилите на народа му жени и деца от София: “Този град трябва да бъде унищожен, да загине и бъде сринат до основи; и в развалините му да се засеят картофи”. И нещо, не по-малко мерзко и непонятно за разума: след приключването на войната американски самолети разпръскват над София хиляди играчки и писалки с вградени експлозиви – за да убиват и осакатяват нашите невинни дечица... И това ли са евроатлантически ценности?!

- Да погледнем на изток. Какво е било здравословното състояние на Сталин?

- “Бащата на народите” пуши обилно, не се движи, почти всяка вечер гуляе – пие грузински коняк и вино и яде до пръсване. Хипертоник, със силно изразена обща и мозъчна атеросклероза. Умира от инсулт. Той му е втори (първия, по-лек, получава в края на 1945-а, но го преодолява). При аутопсията виждат, че лявата му сърдечна камера е хипертрофирала – неоспорими данни за дълго протичала хипертонична болест, която диктаторът изобщо не наблюдава и не контролира поради вечния си страх и недоверие дори към лекарите. Сталин явно е болен от вяло протичаща параноидна шизофрения. Диагнозата поставя световноизвестният невролог и психиатър Бехтерев през 1927 г.; фаталната му грешка е, че непредпазливо я промърморва пред неколцина свидетели. След 2 дни професорът умира скоропостижно от “остро хранително отравяне”...

 

И ОЩЕ

* Забъркаха Шинова във фалшива реклама

* Ани Салич се сдоби с второ висше образование

* Райна разпуска с гаджето си на Малдивите

* Джелял от "Вътрешен човек" ще получи възмездие за злините си

* Кайли Дженър смята да забременеe до края на годината

 

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 17 ЮЛИ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл