Певицата Емилия ранена в катастрофа

Пострадал е и годеникът й Жорж Башур, а 19-годишният му син е в критично състояние

Фолкпевицата Емилия и 44-годишният й годеник Жорж Башур бяха ранени при катастрофа на магистрала “Тракия”. Двамата са в софийската Окръжна болница “Св. Анна” без опасност за живота. Там е приет и 19-годишния син на Жорж, който е в критично състояние.

Злополуката станала на 37-ия километър в посока Пловдив около 16,50 ч в четвъртък. Тримата пътувал в джип, каран от 19-годишното момче с висока скорост. При навлизане в мокър участък се получил т.нар. ефект аквапланинг, при който автомобилът буквално излетял във въздуха, прехвърлил предпазната мантинела и се преобърнал встрани от пътя. Младежът е с тежка черепно-мозъчна травма и контузия на мозъка и цял ден вчера лекарите продължаваха да се борят да спасят живота му. Емилия и Жорж са с гръдни и коремни травми, поясниха от “Св. Анна”.

Три са опасните за аквапланинг участъци на “Тракия” в Софийско при пътуване към Пловдив – на 24-и, 46-и и 52-и километър. На тези места са поставени предупредителни табели за намаляване на скоростта до 80 и 100 км/ч, тъй като движението с разрешените 140 км/ч може да се окаже опасно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България