Певицата Михаела Маринова пред „Труд”: Никога няма да изпея нещо, което не е смислено

20-годишната изпълнителка представи най-новото си парче „Очи в очи”

Все от някъде човек на изкуството трябва да черпи вдъхновение, твърди младата звезда

Младата певица Михаела Маринова представи преди броени дни петото парче в кариерата си “Очи в очи”. За проекта самата изпълнителка споделя, че той доста се различава от предишните й предложения в музикално отношение, и в него виждаме една по-зряла и пораснала Михаела.

“Както всеки друг проект, така и тази песен е създадена със страшно много любов, емоция и вдъхновение. Текстът не е насочен конкретно към някого или към дадена ситуация, по-скоро съм заложила на общата тема и смисъла в това, че доста често на повечето хора се случват точно тези неща. Всъщност, посланието на песента идва от самия текст. Заглавието е “Очи в очи” - тоест, аз обичам да съм директна, пряма с хората и никога да не крия това, което си мисля, да съм с отворена душа пред всички. А темата, която засягам, е краят на една връзка, което е доста често изживявано от всички нас”, обясни пред “Труд” Михаела Маринова.

По думите на хитовата изпълнителка идеята за раздялата не е нещо нечувано досега, но се постарала заедно с Павел Николов от дуото Павел и Венци Венц, с когото е направила музиката и текста на “Очи в очи”, да обхванат тема, която да може да повлияе на всички слушатели.

“Тази песен доста се различава от предишните ми парчета в музикално отношение. Всъщност, вече виждаме една пораснала Михаела. Щастлива съм, че ми се случват точно тези неща в живота и се усещам вече по-зряла и по съвсем различен начин разсъждавам. И това си личи в “Очи в очи”. Музиката вече звучи доста по-категорично. Това сме гонили като ефект при правенето на парчето”, обяснява гласовитата певица.

Видеото към песента е заснето от Люси Иларионов, с когото Михаела работи за пореден път и с когото добре се сработва. “Целият сюжет, който зрителите виждат, е вече оформен заедно с Милен Данков. Първоначалните идеи за видеото отново бяха на мен и Павел, но след дълги срещи и разговори с екипа ми от “Вирджиния рекърдс”, поканихме Милен, който да се включи в целия проект и да го доразвием заедно. И в крайна сметка финалният вариант, който се вижда, е изцяло идеята на Милен”, споделя 20-годишната звезда.

На въпрос как се вдъхновява да създаде дадено парче и дали иска да прилича на световните знаменитости, Михаела отговаря: “Няма как да не гледаш и да не искаш да приличаш на световните знаменитости. Все от някъде човек на изкуството трябва да черпи вдъхновение. Факт е, че има лица на голямата сцена, от които няма как да не се учим и да няма как по някакъв начин, дори и без да искаме, да подражаваме. Има доста хора, които казват “копираш!” за когото и да било. Не, това не е копиране. Вече всичко е толкова използвано и правено, че в един момент става много трудно човек да измисли “най-новото нещо на света”. Разбира се, че черпим идеи отвън, но аз се вдъхновявам не толкова от звученето на музиката им и начините им на композиране, а по-скоро гледам изпълнението им на сцената, как се държат с хората, как комуникират с феновете, професионалното им отношение”.

По думите й що се отнася до музиката - тя й идва от вътре. “Много е странно, но аз и екипът ми мислим предварително напред. Когато направим една песен, ние вече знаем какви ще бъдат следващите проекти. Ето например, след като завърших “Един срещу друг”, аз вече имах идеята за “Очи в очи”. Знаех, че ми предстои нещо различно, като нова страница в живота ми. И след нещата, които ми се случиха като успехи в кариерата, ме накараха да повярвам повече. И си казах: “Искам песен с такова звучене!”, каквото е в “Очи в очи”. Отидох в студиото и казах на Павел”, казва още талантливата Михаела.

Звездата на “Вирджиния рекърдс” е категорична, че харесва всички свои парчета, но втората й песен “Не ти ли стига” й е една от най-любимите песни, които е създавала. “Много я харесах, още докато я правихме. По някакъв начин съм “пристрастена” към тази песен”, споделя тя и допълва, че има огромна страст към баладите.

“Смятам, че даже по-голямата ми сила е точно там. Вярвам, че умея да докосвам хората по някакъв доста специален начин и затова никога няма да спирам да правя такива песни. Не залагам просто на някакви бързи песни. Дори и да са такива, аз никога няма да си позволя да изпея нещо, което да не е смислено”, заявява гласовитата певица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл