Педагози от Горна Оряховица обмениха опит във Флоренция, Барселона и Дъблин

Учителите участваха в европейски обучения за модерни методи в образованието

Осем педагогически специалисти от СУ ”Георги Измирлиев” в Горна Оряховица проведоха през август обмениха опит с колеги във Флоренция, Барселона и Дъблин. Учителите са се обучавали по теми: „Креативност, иновация, мотивация и нови обучителни методи”, „Нови методи за решаване на конфликти, стратегии за мотивация и съвместна работа”, „Социалните медии и уеб решения за класната стая”, „Използване на таблети и смартфони като образователен инструмент”.

Проведените обучения представляват една модерна програма за постигане на европейско качество и високи стандарти в образователно-възпитателната работа на учителите.

"В предстоящата учебна година Петя Минкова, Росица Рачева, Елица Билева, Даниела Данкова, Аспарух Костов, Румяна Димитрова, Виолета Кожухарова, Полина Йорданова ще разпространят придобития опит и ще интегрират модерни образователни дейности сред педагогическата колегия от училището и региона, местната общественост, ще проведат поредица от открити практики, с които ще представят всички дейности и придобити умения по време на обученията", обясниха от ръководството на школото.

Педагозите са натрупали опит в използването на образователни платформи, онлайн платформи за комуникация, виртуална, безопасна класна стая и нейното управление, използване на Еdmodo, Lyrics training, Readtheory, See Saw, Grid diary, Onenote, Trello за създаване на интерактивни задачи, тестове, образователни игри.

"Тези колеги имат много добри познания в използването на Гещалд терапия, справяне с конфликти, добра екипна работа и комуникация.Участниците в обученията са обменили практики с педагози от Италия, Испания, Ирландия, Унгария, Словения, Полша, Хърватия, Естония, Кипър и Йордания", допълниха от горнооряховското училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони