Педофили в ООН

Педофилията е с размерите на сексуалния туризъм

Мащабът на сексуалните злоупотреби на служителите на Обединените нации може да стане огромен. Шокиращият факт е, че педофили се стремят към служба в организациите, оказващи помощ. В началото на 2017-а Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призна за 145 инцидента с общо 311 жертви само през 2016-а, основно при мироопазващи операции. Много от жертвите са били деца.

През тази седмица новините бяха доминирани от обвинения в сексуални злоупотреби, извършени от служители на благотворителната организация Оксфам. Беше съобщено, че работници, представляващи организацията в раздираната от военни конфликти Хаити, са наемали проститутки, които е възможно да са били малолетни, и са прехвърляли записи с нелегални материали. Извършените от служители на Оксфам сексуални злоупотреби са само върхът на айсберга. Нещата са доста по-зловещи.

Националната служба за криминални разследвания на Обединеното Кралство, която регистрира и следи дейността на педофили, беше предупредила още през 1999-а, че мащабът на педофилията в международните благотворителни организации по света е с размерите на сексуалния туризъм. Първоначално това изглежда шокиращо. А тъжната истина е, че най-лесният начин за един педофил да спечели достъп до деца от развиващите се страни, е да работи в организация за детска благотворителност.

Тогава какво правят благотворителните агенции и в частност ООН, за обучение, превенция, разкриване и преследване на педофили, така че да се изпрати ясен сигнал, че подпомаганите страни не са лесна цел? Но истината не е достатъчна, време е правителството на Великобритания, което финансира ООН и различни НПО, да огласи тези факти и да направи необходимото всички да се съобразят с тях.

(Със съкращения, превод Екатерина Грънчарова, „Гласове“)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари