Пелов и Панчев се стреляли с пистолети "Валтер", "Макаров" и ТТ

Три пистолета - "Валтер", "Макаров" и ТТ, са намерени на бул. 3-ти март в Ботевград, където тази нощ бе убит избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов по време на изслушване в парламента. Маринов бе извикан в НС по искане на БСП, след като Пелов бе застрелян снощи от Марио Панчев.

Панчев е настанен в тежко състояние в реанимацията на "Пирогов" с две огнестрелни рани в корема. Извършена му е опарация.

"Сигналът за стрелбата е получен  в опреративния дежурен център в  23:02 на 5 юни (вчера).  Анонимно лице е казало, че мъж на 39 години от Ботевград е прострелян и се транспортира към болницата. Мястото е посетено от разследващи, като е установено, че има труп на друг мъж с огнестрелни рани", каза Младен Маринов. Той добави, че след вземане на отпечатъци е установено, че застреляният е Владимир Пелов Стефанов, издирван след дръзкото си бягство от затвора в София. В тялото на Пелов имало четири огнестрелни рани - три в десния крак и една в главата.

"Пострадалото лице, за което е получена предварителната информация в сигнала, е с две онгестрелни рани в областта на корема. Извършена му е операция и се намира в реанимацията на Пирогов", каза още Маринов.

Присъствието на жандармерията в Ботевград главсекът на вътрешното ведомство обясни с факта, че след стрелбата е възникнало напрежение и е имало опасност от разправа между хората, които били притеснени от случващото се. Имало много слухове за това какво се е случило, които подклаждали напрежението.

"Взети са натривки от лицето, настанено в Пирогов. Взети са и показания от живущи в близост до местопрестъплението. Има досъдебно производство. На място бе изпратен шефът на Главна дирекция "Национална полиция" (Христо Терзийски - б.а.). Там е бил и окръжният прокурор на София. Продължават оперативно издирвателните мероприятия на територията на Ботевград", обясни Маринов. И добави:

"По отношение на сигналите за местонахождението на Пелов, Оперативния щаб, който действа и в момента, е проверявал тези сигнали с всички възможни способи на закона. На 2 юни имаше акция в Ботевград. Бяха изпратени спецчасти, които провериха сграда, но лицето не беше установено там. Така че всички сигнали са проверявани".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право