Пената иска Америка пак да чуе за българите

Част от златното поколение на четвъртите в света, начело с треньора Димитър Пенев, уважиха церемонията по откриването на новия спортен център в Бояна. Стратега се радваше: "След повече от 20 години виждаме една чиста и хубава база на БФС. При тези условия смятам, че нещата ще се подобрят и Америка пак ще чуе за българите, както го направихме на световното."

На събитието Стратега се видя с някогашните си бойци от старата гвардия - Йордан Лечков, Емил Костадинов, Петър Хубчев, Ивайло Йорданов, Гошо Гинчев, Пламен Николов, както и шефът на футбола при победата над Франция на 17 ноември - Валентин Михов.

"Днес е един чудесен ден за българския спорт и за българския футбол - прокламира министърът Красен Кралев. - Когато има качествена инфраструктура, успехите не закъсняват. В историята влизат тези ръководители, които оставят нещо полезно за спорта. Вярвам, че съвсем скоро възраждането на българския футбол ще е факт. За първи път от много години държавата протегна ръка на футбола и бъдете сигурни, че това сътрудничество ще продължи и в бъдеще.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ