Пенсиите на Хитлер - за ограбени, убити, изгорени?

Садистите и убийците от СС продължават да получават заплащания за своите престъпления

Възпоменателната и печална дата за нашата страна e датата за началото на Великата отечествена война, и вероятно, не би трябвало да се притесняваме дали по света са направени изводи за последствията и резултатите от най-кървавата и най-страшната война на земята. Ако не беше един факт, който на Запад се счита за обикновен и ежедневен, но за нас това бе шок. Говорим за така наречените пенсии на Хитлер, които се плащат от германското правителство на доброволците от СС по целия свят. При това те все още се плащат редовно, месечно.

Тази информация стана известна съвсем случайно и по ирония на съдбата в навечерието на Деня на защитника на Отечеството. Най-удивителното е, че тези плащания в някои случаи възлизат на 1275 € ! И тази сума дори е по-висока от компенсацията на жертвите на нацизма плащана от същата тази Германия. Според западната преса, има около 2000 такива „пенсионери“ по целия свят, като някои от тях са под 90, а останалите са на около 100 години. Но още по-скандално е, че след смъртта на тези военнопрестъпници тези средства продължават да се плащат на техните наследници! Тази информация вече бе публикувана веднъж (преди 3 години, през 2016 г.) в белгийската преса, но непълно и неясно. Тази година обаче докладът, публикуван от фламандския вестник De Morgen, беше по-подробен и съдържателен, с цифри, брой на „пенсионерите“ и техните имена. И това предизвика възмущението на местните законодатели.

Щяхме да поздравим белгийските депутати, които не искаха да се примирят с това състояние на нещата и бяха решени да сложат край на това. Но не стана така. В действителност всичко се оказа много по-цинично. Оказва се, че местните парламентаристи не се интересуват от факта, че в тяхната страна „пенсиите“ са предназначени за военни престъпници, а се интересуват от това, че Белгия не получава никакви данъчни отчисления при тези плащания. След известно време някои депутати разбраха за абсурдността на ситуацията. И започна истински цирк на абсурда. Слугите на народа, очевидно, за да се оправдаят, дори в очите на световната общност, решиха да разберат, дали това са били само сътрудници колаборационисти, а не са хора от СС? Всъщност по време на войната някои области на Белгия бяха анексирани от Третия райх.

Или получателите са бивши граждани на Германия, или просто са засегнати от окупацията и войната белгийци. Но може също така да се каже, че „пенсиите“ са били предназначени за „държавните служители на германския Райх“.

И след това „измислиха“, че идентифицирането на хората на СС сред „пенсионерите“ е индивидуална и неблагодарна работа. И кой ще се заеме с това? Според закона, трябва всеки отделен случай да се разглежда от парламентарна научна служба, но само при искане от депутатите. И тъй като няма такава служба, тогава нека историците да се оправят с това. Особена логика и нищо не можеш да кажеш! Според някои закони от средата на миналия век, хората от СС могат да бъдат приравнени към войниците на Вермахта. Но ако дори и да докажете, че „пенсионерът“ принадлежи към СС, в Европа често се оказва, че това не е престъпна организация, а „бяла и пухкава“, защото никой лично не е убил никого, а само е изпълнявал нечии заповеди, или е служил в спомагателни подразделения. Да се докаже обратното е невъзможно и такива случаи могат да бъдат преброени на пръстите на ръката.

Когато информацията започна да расте като снежна топка, се оказа, че същите „пенсии“ се получават не само в Белгия, но и в самата Германия, както и в Австрия, Франция, Великобритания, САЩ, Канада, Хърватия, Чехия, Швеция, Холандия, Швейцария, Испания, Дания, Норвегия, Бразилия, Аржентина, Словения, Унгария... Сензация беше, че в Полша тези, които получават „пенсии от Хитлер“, са 573! Открити са такива „пенсионери“ дори в Тайланд, Намибия, Южна Африка и Австралия! Като цяло сред „расово приемливите народи“, чиито представители могат да служат в СС, имаше доброволци от почти всички европейски страни и дори от някои азиатски и кавказки републики. От Испания, Финландия и балтийските страни до Тибет. Но някои страни не бързат да публикуват тази информация. Така че, те си живеят кротко по целия свят, без да имат нито притеснения, нито проблеми след всичко, което са направили на територията на бившия СССР и в Европа. Какво нещо е животът!

Циркът на абсурда продължава

Силно, много силно е нацисткото братство все още в Европа и извън нейните граници, а много от неговите представители започнаха да заемат най-високите политически и финансови постове в страните от Стария свят след Втората световна война. Именно благодарение на тях, тази традиция бе легализирана в средата на миналия век - да се осигурят пенсии на престъпниците, които убиваха, стреляха и унищожиха милиони цивилни на европейския континент, а сега спокойно и комфортно си живеят в щастлива старост. Това може да се сравни с „братството“ на така наречените „цюрихски гномове“ - швейцарските банкери, в чиито банки се съхраняват и работеха за войната тонове златни предмети, включително човешки зъбни корони, свалени от изгорените в пещите на нацистките концлагери. И това става в една просветена Европа, чиито жители се смятат за политически коректни и мултикултурни. Изглежда, че циркът на абсурда в Стария свят не мисли да затваря.

*Превод за „Труд“ - Павел Павлов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари