Пенсионерка би и прогони апаш

Снимка: Архив

Пиян апаш нахлу в къщата на пенсионерка посред нощ в шуменското село Войвода. Стресираната домакиня Икбаля М./65г./ се окопити и му оказа небивал отпор. Нападателят Шамсидин Руфад/43г./ избягал наранен и уплашен, че е заснет от камера за видеонаблюдение. В страха си жената се досетила да излъже, че в къщата има камера, разказаха местни хора.

Нападението станало към 23 часа вечерта в петък. Във вторник пък, районният съд в град Нови пазар е наложил постоянна мярка задържане под стража за Шамсидин. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна и уточниха, че срещу него е повдигнато обвинение за нахлуване в чуждо жилище нощем след употреба на сила, закана и ловкост.

Във фаталната вечер неканеният гост разбил входната врата на къщата и се вмъкнал в двора. Жената чула шум и излязла да провери какво се случва. Тогава мъжът се хвърлил върху жертвата си и започнал да я души, като я натискал към пода на стаята. Не крещял, че иска пари. Не посегнал и да издевателства сексуално над жената. В селото вървят всевъзможни версии как Икбаля е надвила по-млад от нея мъж. Според едни хванала дърво, според други докопала дилафа и започнала да го налага по главата. "Тръгвам, тръгвам", крещял на турски нападателят и се спасил с бягство.

Жената извикала съседи, на мястото веднага се отзовала и полиция. Шамсидин бил задържан в град Нови пазар след повече от ден издирване. В неделя му наложили 72-часов арест.

Той е известен с кражби и е лежал в затвора. Излязъл преди 5 г. и оттогава не се е проявявал. Пасял крави в с.Избул, но имал къща и в село Войвода. Живеел на стотина метра от набелязаната жертва и явно добре е знаел, че ще я завари сама в къщата. Жената била разведена и нямала деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони