Пенсионерка даде 1350 лв. на „лечител“

Съветвал възрастната жена по интернет как да помага на болния си съпруг и майка си

Търсят други негови жертви

Пенсионерка повярвала на измамник, представящ се в интернет за лечител. Преди да разбере, че е мошеник, жената му превела 1350 лева. Това съобщиха вчера от полицията в Бургас, която е разкрила случая.

70-годишната жена от град Камено гледала болната си майка и съпруга си, които от дълго време били на легло и нито лекари, нито медикаменти не можели да им помогнат. Пенсионерката обаче видяла обява във вестник, че с такива тежки случаи се справя “лечителят” Здравко Димитров от варненското село Старо Оряхово. Свързала се с него, пратила му парите и започнала он лайн да ползва съветите му. Не след дълго и двамата й болни родственици починали, а жената подала жалба в полицията.

35-годишният Здравко имал крими досие. Когато полицаите го спипали, той направил пълни самопризнания и дори върнал 700 лв. от парите на овдовялата пенсионерка. Полицията обаче подозира, че и други лековерни хора са станали жертви на Здравко.

Село Старо Оряхово е печално известно със своите измамници – лечители и гадатели. През 2014 г. нашумя местната Маг Руми, която се представяше за наследница на Ванга и пращаше по пощата амулети и разваляше черни магии по телефона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България