Пенсионерки хвърлят хилядарки през прозорците на телефонни измамници

Далаверата на телефонните измамници работи безотказно заради наивни възрастни хора. Само за ден в Сандански бяха измамени три пенсионерки. Буквално хилядарки хвърляли жените през прозорците с идеята, че спасяват родственици или помагат на полицията, без да се замислят, че са жертви на измама.

За броени часове  пенсионерките олекнали с над 12 хиляди лева.

69-годишна жена от гр. Сандански е получила телефонно обаждане от непознат за нея мъж, който й съобщил, че дъщеря й е пострадала и е необходима парична сума за операцията й. Потърпевшата е хвърлила през прозореца на жилището си сумата от около 4 000 лева.

Втората измама е на  77-годишна жена от гр. Сандански, въведена в заблуждение от непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител и поискал да изхвърли през прозореца на жилището си парична сума, тъй като с това ще помогне за залавянето на телефонни измамници. Жената е хвърлила през прозореца  сумата от около 6 500 лева.

Третата, на  84-годишна жена от гр. Сандански е поискана парична сума, необходима за операция на дъщеря й. През прозореца на жилището си жената е изхвърлила сумата от около 2 350 лева, които взело непознато за нея лице.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право