Пенсионер загина, блъснат от влак на гара Брусарци

82-годишен мъж е бил блъснат от влакова композиция на ж.п. гара Брусарци и е починал на място, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. Трагичният инцидент е станал във вторник към 13.50 часа, когато в Брусарци пристигнал бързият влак от Видин за София.

Машинистът Петър П./52 г./, който бил в локомотива заедно със своя помощник, при навлизането в гарата забелязал, че мъж преминава от перон № 2 към перон № 3. Машинистът подал звуков сигнал за предупреждение на пътника и незабавно задействал спирачите на композицията. Влакът обаче блъснал в ръката човека и той паднал на перона. На ударения веднага е била оказана първа помощ, извикана е и линейка, но мъжът издъхнал преди идването на спешните медици.

Пристигналите на мястото полицаи установили, че загиналият е 82-годишният Филип С. от София, който пътувал от Лом към столицата. Той се опитвал да се прехвърли на влака от Видин, но се оказал опасно близо до влаковите релси. Машинистите са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. Трупът е транспортиран в МБАЛ Монтана за аутопсия. Работата по случая продължава полицията в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право