Пенсионер загина в язовир "Тича"

Снимка: Архив

Пенсионер се подхлъзна и удави в язовир "Тича", а съселяните му от с. Менгишево, роднини и полиция го издирваха три дни. Загадката около 74-годишният Искрен Тодоров-Исмаил се разплела в неделя преди обяд, когато трупът ми изплувал от водата. Никой в селото обаче не предполагал, че може да се е удавил.

В петък вдовецът излязъл да си пасе кравите, както всеки ден. Към 16,10 часа кметът на селото Реджеб Реджебов го срещнал и му казал да се прибира вече, защото навън имало много гъста мъгла. След това повече никой не го видял. Животните също не се върнали. Още вечерта брат му организирал близки да търсят Исмаил. На другия ден се включили още доброволци и полицаи. Кравите били открити да пасат в нива близо до язовира.

В неделя близо до брега към 11 часа трупът се появил на повърхността на водата. Предполага се, че малко след среща с кмета Исмаил е тръгнал по стръмния скалист бряг на язовира и се е подхлъзнал. Бил обут с гумени галоши без грайфер. Часовникът на ръката му с кварцов механизъм бил спрял на 16,30 ч. Явно минути след срещата е станало най-лошото, обясняват местни хора.

В понеделник пенсионерът беше погребан. Децата му живеели в чужбина и се завърнали след лошата вест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България