Пенсионер заплаши да отрови с живак водизточниците в Разградско

Снимка: Архив

Телефонна заплаха за поставяне на живак във всички водоизточници в Разград и областта е отправил мъж на тел. 112 в сряда към 17,30 часа, съобщиха от полицията. Авторът на обаждането бил разкрит веднага, тъй като гласът бил добре познат и с предишни телефонни жалби и други обаждания.

Полицаите отишли в дома на 64-годишния Йордан В., който отправил заплахата от мобилния си телефон. Пенсионерът е задържан и е образувано досъдебно производство.

От Районна прокуратура в Разград съобщиха, че и преди са се занимавали със същия мъж и имало съмнения, че има някакво психично заболяване. Сега щяла да бъде назначена експертиза, за да установи дали е вменяем, разбирал ли е какво върши и какви са последствията от подобна сериозна заплаха.

Към момента нямало данни защо е отправил такова предупреждение за живак във водоизточниците. Не е дал и обяснение. От прокуратурата не изключват идеята да му е хрумнала от новините за уран във водата в Хасково.

По време на изборите Йордан В. пак звънял, но със жалби за сбъркано име на жена му в списъците и други, припомниха разследващи.

„По-важното е, че няма никаква опасност от поставянето на живак във водата и хората трябва да са спокойни”, казаха те.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право