Пентагонът подкрепи решението на Тръмп да покани Путин в САЩ

От Пентагона подкрепиха решението на Доналд Тръмп да покани руския президент Владимир Путин на посещение в САЩ, съобщи Си Ен Ен.

В защита на посещението на Путин в Белия дом се изказа Джон Руд, подсекретар на Пентагона по въпросите за политиката.

„Мисля, че обменът на мнения и честната дискусия между нашите лидери е нещо, което трябва да го има. Според мен това е нормално и много практично“, подчерта Руд в интервю за телевизионния канал, дадено в кулоарите на форум по сигурността, който се провежда в Аспен, Колорадо.

Белият дом се нагърби със задачата да защитава Тръмп, след като на съвместната пресконференция с Путин в Хелзинки се появиха сериозни съмнения за доверието на Тръмп към американския разузнавателен анализ за предполагаемата руска намеса в президентските избори от ноември 2016 г.

След срещата на двамата лидери в Хелзинки, Финландия, Белият дом обяви , че е поканил Путин да посети втора среща през есента, което доведе до допълнителни критики към администрацията във Вашингтон.

Руд обясни, че в миналото американските президенти са поддържали постоянен контакт с руските си колеги и отбеляза, че Русия е важна страна „на световната сцена".

„Путин и по-рано е посещавал Белия дом, посещавал е САЩ, по времето на Джордж Буш. Не е нещо кой знае какво според мен“, коментира Руд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка