Пеп: В Англия е по-трудно от Испания и Германия

Хосеп Гуардиола, мениджър на "Манчестър Сити", заяви, че в Англия по-трудно се става шампион, отколкото в първенствата на Испания и Германия. Треньорът е печелил титли с "Барселона" и "Байерн", сега е на път да го направи и с тима на "гражданите". "Сити" е само на 3 точки от златото след успех с 3:1 над "Тотнъм".

„По-трудно е да станеш първи във Висшата лига в сравнение с Бундеслигата или Примера дивисон – каза Гуардиола. - Това е заради атмосферните условия, стадионите, броят мачове без почивка… Този триумф, на който се надяваме да стане факт следващата неделя, ще го помним до края на дните си. Това ще бъде един от най-големите успехи в кариерата ми. Сравнявам го с първата си титла с „Барселона“ и спечелването на Шампионската лига тук на „Уембли“ във финала срещу „Манчестър Юнайтед“. Почти сме свършили работата. Важното е, че се стремяхме да станем шампионите, играейки футбола, който харесваме. И успяхме да го постигнем.“

Един от съперниците на „Сити“ през новия сезон ще е „Уулвърхямптън“. Водачът в Чемпиъншип стана и на теория първият нов член на Висшата лига на Англия за 2018/19.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят