Пеп и Златан - изгубени в Англия

Пеп Гуардиола и Златан Ибрахимович - двама души, абонирали се за шампионски титли и попаднали в черни дупки в Англия. Треньорът на "Манчестър Сити" нареди за първи път в кариерата си шест поредни мача без победа. Случи се при 0:1 срещу "Манчестър Юнайтед" в осминафинал за купата на лигата на "Олд Трафорд". Факт - Гуардиола спести титуляри. Но само четирима от започналите мача бяха купени това лято за 100 млн. евро. А Жозе Моуриньо излезе с "Манчестър Юнайтед" със състав, с който би могъл да се изправи срещу "Реал" (Мадрид) във финал на Шампионската лига. Накрая Хуан Мата, преди години зачеркнат от Специалния в "Челси", вкара победния гол.

Ибрахимович отново бе далеч от гола. От пет години не е започвал толкова зле един сезон. Златан има едва шест гола във всички турнири. И само един в последните девет мача - срещу украинския анонимник "Зоря" в Лига Европа. В "Юнайтед" Златан вкарва по гол на 190 минути. В "Пари Сен Жермен" бележеше на всеки 80 през миналия сезон. Предишните му три години в Париж бяха белязани с голове съответно на 118, 96 и 114 минута. А преди това в "Милан" вкарваше на всеки 107. "Първото полувреме срещу "Сити" бе най-слабото в цялата кариера на Златан", каза бившият английски национал Джейми Карагър.

38-1

Моуриньо се извини на два пъти за загубата с 0:4 от "Челси" в неделя. Феновете го подкрепяха от първата минута. "Никога не съм виждал толкова предана публика", каза Специалния, докато се кланяше пред трибуните.

В интервю пред немското списание "Кикер" сър Алекс Фъргюсън определи "Сити" като големия фаворит за титлата.

За четвъртфиналите за купата на лигата фаворитите се разминаха. "Юнайтед" чака "Уест Хем", "Ливърпул" посреща "Лийдс", "Арсенал" домакинства на "Саутпемптън". Последният двубой е "Хъл" - "Нюкасъл".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят