Перничани на протест заради кризата с водата, щурмуват сградата на ВиК

Снимка: ZaPernik.com, архив

Перничани излязоха днес на протест заради кризата с водата и драстичния спад на язовир "Студена". От началото на седмица в Перник и още 10 населени места беше въведен воден режим.

Протестът започна в 9 часа пред сградата на ВиК-Перник. Организаторите са подготвили писмо, което ще връчат на кмета Станислав Владимиров, съобщи БНР. Те настояват за оставка на ръководството на ВиК-дружеството и търсене на отговорност заради водната криза на бившия кмет Вяра Церовска и областния управител Ирена Соколова. Започна и събирането на подписка.

Протестиращите носят лозунги с надписи “Къде ни е водата“ и “Оставка“. Някои от тях са си пуснали неплатен отпуск, за да присъстват на протеста.

Малко преди 10 часа недоволството ескалира и протестиращите щурмуваха сградата на ВиК Перник, информира Нова ТВ. С викове "Оставка" те направиха опит да влязат вътре, но бяха спрени от полицията. Директорът Витанов прие двама представители на протестиращите, но отказа да допусне журналисти.

Всички осъзнават необходимостта от воден режим на този етап, но искат да знаят защо се е стигнало да тази крайна мярка и кой е виновникът. Недоволството е породено и от неспазването на графика на режима и бавенето от на mерките за допълнително водоподаване.

Протестиращите ще искат днес и среща с управителя на ВиК.

Междувременно, сайтът ZaPernik.com съобщи, че кметът Станислав Владимиров е на спешна среща в МРРБ заради водната криза в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони