Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Четвърти ден без вода за жителите на пернишкото село Люлин. Причината е поредица от аварии. Оказва се, че прекъсвания на водата има от един месец, но през последните четири денонощия в селото няма и капка вода. А жителите на селото се чудят как да си подсигурят вода за най-елементарните нужди, предава БТВ.

Хората са носили вода с туби, за да могат децата им да се измият за първия учебен ден. За да се снабдят с вода хора от селото са принудени да разчитат на съседи с кладенец. В селото липсва и водоноска. "А по закон след 12 часа липса на вода трябва да има водоноска в селото", напомня местната жителка Вяра Коларова. Два поредни дни кметът на селото и екип на ВиК копаят на сляпо за да намерят водопровода и да открият проблема.

"Това ни отне много време часове, защото нямаше човек с една скица на трасето, но тук трябва да има един ВиК инженер специалист или някаква техника проследяваща. Ние не можем, питайки се един друг, да търсим причината", обяснява кметът Евгени Евгениев.

От ВиК Перник не дават точен срок за отстраняване възстановяване на водоподаването. Обясниха, че аварията е скрита - няма видим теч и е необходимо повече време за установяване на причината. От днес заради друга авария без вода остават четири пернишки квартала, както и село Дивотино.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България