Песков: Доставките на системите Пейтриът няма да се отразят на споразумението на Москва с Анкара за С-400

Продажбата на американски ракетни системи Пейтриът на Турция няма да окаже никакво влияние върху споразуменията между Москва и Анкара за доставки на руските системи за противовъздушна отбрана С-400. Това заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Държавният департамент на САЩ съобщи снощи, че Вашингтон предлага на Турция продажбата на ракетни системи Пейтриът на стойност 3,5 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

Това не са свързани процеси, а в този случай реализираме онези споразумения, които вече имаме с турските колеги. Проектът и споразумението за доставките на комплексите С-400 се намира в стадий на реализация и тя ще бъде продължена, каза Песков в отговор на въпрос на журналист дали намеренията за доставки на системите Пейтриът няма да се отразят на споразумението на Москва с Анкара (за С-400).

Песков подчерта, че Русия не вижда основания да не се доверява на Турция, която пое ангажимент да не разкрива на трети страни данни за системите С-400.

През ноември говорителят на турския президент Ибрахим Калън заяви, че Турция е готова да купи американски ракетни системи Пейтриът, ако получи добро предложение от американската страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят