Песков: Москва и Вашингтон не обсъждат начини за уреждане на венецуелската криза

Москва и Вашингтон не обсъждат начини за уреждане на венецуелската криза, "няма никаква размяна на мнения със САЩ", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на въпрос доколко е вероятно руското ръководство да осъществи по този повод контакти с правителството на Доналд Тръмп.

Песков допълни, че Русия не води подобни консултации и с други страни, включително с Уругвай.

Говорителят на Кремъл допълни още, че Москва интензивно разменя мнения с всички свои партньори в чужбина "и подчертава, че е недопустима всякаква външна намеса, че такава намеса е пагубна и че всякаква силова намеса в тази ситуация от трети страни може да доведе до катастрофални последици".

Позицията на Кремъл в подкрепа на венецуелския президент Николас Мадуро остава без промяна, каза още Пеков.

"Не, позицията на Кремъл не се е променила изобщо", коментира той информация на агенция Блумбърг, според която Москва започва да се съмнява трябва ли да подкрепя Мадуро.

Вчера Блумбърг цитира неназовани източници, "близки до Кремъл", според които Русия вече се съмнява ще издържи ли Мадуро натиска на опозицията. Според източниците Москва все повече осъзнава, че с оглед на катастрофалната ситуация в икономиката на Венецуела президентът й окончателно губи народната подкрепа, а нежеланието на въоръжените сили да воюват против свои сънародници ограничава възможностите на Мадуро да преодолее ситуацията. Русия не е заявявала публично, че спира да подкрепя официален Каракас, допълни Блумбърг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят