Песков: Президентът Путин не е засекретявал информацията за загиналите руснаци в Сирия

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин не е приемал решение за засекретяване на информацията за загиналите руски граждани в Сирия. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от TACC.

„Не, президентът не е взимал решение. Всичко, което можем да кажем по тази тема, вече е казано, няма какво да добавим“, категоричен бе Песков.

По-рано тази седмица във връзка със съобщения за множество убийства на руски войници в Сирия Песков призова средствата за масова информация да не попадат „в плен на изкривените данни“.

„Призоваваме да не се ръководите от грешна информация – преднамерено или не, и все така сериозно да подхождате към предаване на потенциално важни събития, за да не попадате в плен на изкривените данни“, обърна се той към журналистите, след като беше помолен да коментира информациите за огромен брой руски военни загинали на 7 февруари в сирийската провинция Дейр-ез-Зор. По информация на западни медии става въпрос за няколко десетки жертви.

По думите на Песков, в Кремъл нямат детайлна информация за точния брой руски граждани, които се намират в Сирия. "Не бива да изключваме възможността на територията на Сирия да се намират руски граждани, които не са част от личния състав на въоръжените сили на Руската федерация", каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа