Песков: Путин е готов за среща с Тръмп

В Кремъл се отнасят със съжаление за решението от американска страна да се отмени срещата между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп по време на срещата на „Големите двайсет“ и въпреки това Путин, както и преди, е готов за нови контакти със своя американски колега. Това е съобщил пред журналисти прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков в коментар за отказа на Вашингтон за двустранната президентска среща, която бе планирана да се състои в столицата на Аржентина, съобщава ТАСС.

Според Песков тази отмяна „означава, че обсъждането на сериозните въпроси от дневния ред на международните и двустранните отношения се отлага за неопределено време“.

Това изявление на Кремъл е в отговор на съобщението, което Тръмп направи по-рано в Туитър, за отказа му да се срещне с Путин по време на редовната годишна среща на Г20 и използва като повод инцидента от преди няколко дни в Керченския проток.

„Тази стъпка на президента на САЩ, се казва в съобщението на ТАСС, по същество противоречи на собственото му изказване, което той направи само час преди публикуваното послание в Туитър“. Агенцията припомня, че тогава той е заявил в разговор с журналисти, че двустранната среща преди всичко ще се състои, тъй като за нея „времето е много добро“. Освен това той е потвърдил, че ще вземе крайното си решение, само след като получи окончателен доклад от своите помощници по въпросите на националната сигурност и външната политика във връзка със случилото се в Керченския проток.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини