Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Снимка: Архив

Кремъл отбелязва появата на редовни обвинения срещу Москва, в които се твърди, че Русия се намесва в изборите в САЩ. Правителството категорично отхвърля подобни инсинуации, пише московското издание ”Росийская газета“.

Дмитрий Песков, говорител на руския президент, коментирайки въпрос на журналисти, свързан с изявлението на посолството на Москва във Вашингтон, изразяващо безпокойство по повод твърденията за намеса в изборите, заяви че страната му в никакъв случай не е участвала в изборните процеси в САЩ.

"С маниакална упоритост се появяват нови неоснователни твърдения и обвинения към Русия в някаква намеса. Многократно сме отхвърляли това и още настояваме, че няма намеса", каза той.

„Русия не се намесва във вътрешните работи на други държави и застава срещу всеки, който се намесва в руските вътрешни работи, нашата позиция е добре известна“, подчерта Песков.

На въпрос дали изявлението на Кремъл е в подкрепа на думите на руското посолство в САЩ, Песков обясни, че няма нужда да прави такива изказвания и изказването на дипломатите е нормална практика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия