ПЕС започва предизборната кампания с манифест „Нов социален договор за Европа”

Второто по големина европейско семейство - на европейската левица, започна кампанията си за изборите с конгрес в Мадрид. Манифестът на левицата, който се нарича „Нов социален договор за Европа” поставя на първо място преодоляването на неравенството и борба за справедливост, съобщи БТВ.

Европейските социалисти залагат на социалната политика и предупреждават, че носталгията към крайния национализъм ще разруши постиженията на обединена Европа.

В следващите три месеца партията на европейските социалисти ще представя проекта си за нов социален договор за Европа.

„Хората навсякъде искат да видят Европейския съюз, който възстановява социалната справедливост, бори неравенствата и създава равни възможности за мъже и жени за заплащанията”, посочи лидерът на ПЕС – Сергей Станишев.

Според Николас Шмит, социален министър на Люксембург, изборите през май са много важни, защото има нова перспектива за промяна в политиката.

За първи път левицата атакува опонентите си от ЕНП заради сближаването им с крайните националисти и неофашисти, като в Испания например.

„Разделянето на Европа на национален модел е край на идеята за Европа и не е в интерес на България - ние не сме силна страна”, отбеляза още лидерът на европейските социалисти Станишев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа